Antivirus – hvad har det med GDPR at gøre?

by Christian Kofoed

Antivirus – hvad har det med GDPR at gøre?

by Christian Kofoed

by Christian Kofoed

I den nye persondataforordning er der fokus på, at man skal sikre data både fysiske og digitale data.    

Men hvordan sikrer man sine digitale data?  Der er mange steps at tage:

1.     Installation af antivirus – som vi omtaler nedenfor.

2.     Password og adgangsbeskyttelse til data

3.     Opbevaring af data med funktionsadskilt adgang

4.     Backup af data

Hvorfor er det vigtigt at have et antivirusprogram på sin computer? Der er der forskellige grunde til.

Med et antivirusprogram kan man sikre sin computer mod at blive inficeret med virus, da mange computer rent faktisk er inficeret før et angreb får reel betydning. Med et antivirus program kan man sikre, at ens computere ikke bliver inficeret og angrebet. Et angreb kan medføre at personlige oplysninger bliver offentliggjort, identitetstyveri, at personlige data bliver stjålet, eller at computeren simpelthen ikke fungerer længere.

Ved at besøge forskellige hjemmesider kan man få virus på sin computer. Med et antivirusprogram scannes hjemmesiden og det kan derfra udledes om det er en sikker side at besøge. Programmet er altid tændt, så den scanner hele tiden din computer.

Virus kan også komme fra mails du modtager. Hvis man åbner en vedhæftet fil fra en afsender man ikke kender, så kan man risikere at blive hacket, og ens computer vil blive inficeret med virus.

En lille bonus ved at bruge det antivirus program vi anbefaler, ESET Antivirus, er at det også hjælper med at holde Pc’en opdateret med alle de opdateringer der kommer fra Microsoft til Windows. Hvis man som kunde ønsker det kan vi hjælpe med at alle opdateringer til Windows bliver installeret – hvis I har ESET Antivirus via vores Management Portal. At spare et antivirusprogram væk kan i længden være en dyr fornøjelse. Fx har mange virksomheder tegnet forsikringer mod f.eks. indbrud i deres Netbank, hvilket for det meste forudsætter at der er installeret antivirus for det meste.

Hos Compliance Partners kan et antivirus program anskaffes for kr. 22,- ekskl. moms pr måned pr PC. Vi opkræver pr kvartal eller år – afhængig af den aftale vi laver.

Hvis du vil høre hvordan vi kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte os på info@compliance-partners.dk eller telefon 69 1356 69.

Top